HTC Desire 825 наследникът на 8-ма серия

HTC Desire 825 наследникът на 8-ма серия

HTC ни представят няколко интересни телефона от серията Desire – 530, 630 и 825. Сега ще разгледаме малко по-подробно HTC Desire 825. Това е телефон, който доста хора харесват от пръв поглед, без да разглеждат характеристиките му, защото е доста свеж и различен.

Наистина можем да кажем, че дизайнът изпъква. Когато погледнете телефона и по-точно гърба му ще забележите едно интересно „напръскване“ от цветове, като от боя. На мен това ми изглежда много модерно и идеално за един млад човек, ако не на възраст, поне по душа. По отношение на формите, Desire 825 запазва характерните за компанията плосък профил и обли ъгли.

Устройството предлага доста голям екран – 5,5 инча. Резолюцията е 1280 на 720 пиксела, а матрицата е Super LCD. Гъстотата на пикселите е 267 на инч. Добър детайл е, че телефонът ще е оборудван с Corning Gorilla Glass.

Колко производителен е Desire 825? HTC залагат на Snapdragon 400 от Qualcomm, който е с 4 ядра Cortex-A7 с работна честота от 1,6 GHz. Графичният процесор също е добре познат – Adreno 305. Телефонът ще работи и с 2 GB оперативна памет, което не е никак зле.

Вътрешната памет ще е с превърналия се в стандарт размер от 16 гигабайта. Ако това ви се струва малко, ще може да си добавите още чрез карта памет, за да имате достатъчно място за вашите снимки, видео и приложения. Допълнителната памет може да е в размер до 128 гигабайта. Операционната система е Android Marshmallow.

Главната камера ще е 13-мегапикселова. Разполага с f/2.2, 28-милиметрова е, с автоматичен фокус и LED светкавица. Трябва да се отбележи, че разполага с HDR, както и стандартните екстри за географска локация към снимките, панорамни снимки, фокусиране чрез докосване и прочие. Отпред ще ви посрещне 1080p камера от 5 мегапискела с f/2.8.

Сензорите, с които разполага телефона, са акселометър, жироскоп, сензор за близост и сензор за околна светлина.

Друго нещо, което прави добро впечатление е 2700 mAh батерията, която е задължителна при толкова голям екран. Тепърва ще разберем колко добре се представя телефона като картина и производителност, но аз лично съм позитивно настроен. HTC, макар и да не успява да се утвърди на пазара от икономическа гледна точка, предлага доста добри телефони.

Дали HTC няма да ни изненада с подобрена версия на Sense интерфейса при новите си телефони, HTC Desire 825 се оформя като един обещаващ смартфон, който няма да ползваме просто за интернет, снимки и социални мрежи. Чакам с нетърпение да видя как ще се котира на пазара. Притежателите на този страхотен модел, могат да разлгедат нашите калъфи за HTC Desire 825

Scroll To Top